3 win-win-win lifehacks

De bedste lifehacks er dem, hvor der er flere der vinder. Her kommer tre af den slags, hvor jeg vinder, miljøet vinder og min økonomi vinder:

1. Opvaskemiddel

Jeg var træt af at have en stor flaske med opvaskemiddel at fægte rundt med, når jeg skulle svinge opvaskebørsten. Det er særligt irriterende, når den næste er tom, og jeg skal vente flere sekunder på at opvaskemidlet når ned til åbningen.

Så jeg gik skabe og skuffer igennem for en løsning. Den fandt jeg i en håndspritflaske, som var så godt som tom. Jeg hældte den sidste rest over i en anden håndsprit, pillede etiketterne af og rensede den lille flaske. Derfra hældte jeg opvaskemidlet fra den store flaske over i den lille. Done.

Nu har jeg en lille flaske, der er nem at håndtere, ikke dominerer køkkenet og giver mig en meget bedre fornemmelse af, hvor meget opvaskemiddel jeg bruger, hvilket gør mig bevidst om, hvor meget jeg bruger, og holder forbruget på et minimum.

Det sidste sikrer, at jeg ikke bruger mere end nødvendigt, hvilket er godt for både miljøet og budgettet. Budgettet nyder også godt af, at jeg nu kan købe så stor flaske opvaskemiddel som muligt, hvilket er billigere per milliliter og sparer på emballagen. Win-win-win.

2. Shampoo / shower gel

Inspireret af Dave Hakkens, vasker jeg nu kun hår én gang om måneden (i forbindelse med, jeg bliver klippet). Så jeg ejer ikke shampoo og klarer alle former for rengøring af kroppen med en shower gel.

For at spare penge og emballage køber jeg min shower gel i én-liters flasker. Sådan én er dog rimelig grim og særdeles uhandy i bruseren – og designet af den medfører et stort spild, fordi jeg ofte får meget mere shower gel ud i hånden, end jeg skal bruge.

Så ud fra samme princip som med opvaskemidlet, har jeg indkøbt en miniflaske magen til den jeg bruger, når jeg bader efter træning. Flasken har en smart doseringsstuds, der gør det meget lettere at afmåle mængden. Den er mucho nemmere at håndtere, og har gjort min bruseniche mere afdæmpet og mindre reklamesøjle for shower gel brands.

Jovist er den lille flaske ekstra emballage, men den kan genbruges i mange år (den jeg har i min træningstaske er over tre år gammel og still going strong). Materialemængden udlignes også ved, at jeg nu køber den absolut største shower gel, jeg kan finde = mindre emballage i første omgang. Win-win-win.

3. Opvaskepulver

Da jeg fik opvaskemaskine, startede jeg ud med opvasketabs. Det synes jeg dog faktisk var besværligt og ulækkert at fedte med papiret, der fik opvaskesnuller til at drysse ud over det hele. Det gør det også umuligt at dosere mængden afhængig af, hvor beskidt den pågældende vask er.

Så jeg skiftede til pulver, hvilket er perfekt. Her blev jeg dog hurtigt træt af at jonglere med den emballage pulveret kommer i. Og så kan du nok regne ud, hvad der skete; en flaske fra en smoothie jeg havde fået gratis, blev rengjort og fik monteret malertape og indholdsangivelse.

Nu er det endnu lettere at dosere mængden af pulver. Derudover kan jeg nu købe den helt store pakke med opvaskepulver – og finder jeg det i en mere miljøvenlig emballage end plastik, så skal du se mig hapse den.

Ligesom både opvaskemiddel og shower gel, har den mindre flaske en regulerende effekt på forbruget, da det er meget tydeligt, hvor meget (eller hvor lidt) jeg bruger. Win-win-win.

Hvis du implementerer nogle af ovenstående løsninger eller har lignende idéer, så skyd dem gerne til mig.

Skriv et svar