5 fordele ved at sætte din cykel i kælderen

Jeg sætter min cykel i cykelkælderen hver gang. Det er jeg en af de eneste der gør, der hvor jeg bor. Hvilket undrer mig, for der er flere fordele ved det:

1. Den bliver ikke nakket

Den altoverskyggende grund til, at jeg sætter min cykel et mere sikkert sted er, at jeg gerne vil bestemme, hvem jeg eventuelt låner den ud til og hvor længe.

Ved at sætte min cykel i kælderen hver gang, har jeg nedsat risikoen for at den bliver stjålet markant.

Har du ikke adgang til en kælder, er det næstbedste at sætte cyklen i en aflåst gård – låst fast til noget stabilt. Men har du mulighed for en kælder, så gå efter dét – eller foreslå det som en mulighed der hvor du bor.

2. Mindre vedligehold og færre omkostninger

Når jeg har været ude på stålhesten i regnvejr, bliver den hurtigere tør igen, ved at stå i kælderen.

Det betyder mindre tid i vandbad for stel, skruer og diverse mekanik, hvilket betyder jeg skal bruge færre penge og mindre tid på at holde min cykel velkørende. Win!

3. Altid tør cykel

Fordi min cykel står i en fin kælder, er den altid tør, når jeg skal afsted. Ingen grimme plastikposer på sadlen, klamt styr eller våd numse.

4. Jeg har en lettere cykel

Fordi jeg snupper min cykel op af kældertrappen hver dag, er jeg motiveret til at købe cykler, der vejer så lidt som muligt.

En let cykel koster lidt mere, men den daglige glæde ved at cyklen er lettere får hurtigt merprisen til at blive uvæsentlig.

For en let cykel giver mange fordele – også når jeg er ude omkring i byen: jeg vælger ofte at snuppe turen ned af en trappe, da det ofte er en genvej (broer, stationer osv.) – det sparer tid og giver lidt ekstra dynamik i de daglige ruter.

En anden fordel er, at det pludselig kan lade sig gøre, at klemme min cykel ind på steder, hvor der er ekstra sikkerhed, fordi jeg kan løfte den om på den anden side af et hegn eller over andre parkerede cykler. Ekstra sikkerhed, når jeg er nødt til at forlade cyklen for en stund.

5. Gratis styrketræning

Uanset hvor let cyklen er, giver op- og nedbæringer ekstra træning for mange af musklerne i min krop – og det er ikke noget jeg tænker over som træning. Hvilket er perfekt, for så er det jo ”gratis” – og hvem kan ikke lide gratis træning?

Det giver også en god daglig test af, om jeg bliver stærkere eller slappere; virker cyklen generelt tungere, er det musklerne den er gal med. Tid til at købe en lettere cykel eller løfte den noget oftere.

3 Comments

Stine 28. september 2016 Reply

Ville du få det gjort hvis du ikke var den eneste og (går jeg ud fra), det derfor tog 5-10 min ekstra både morgen og aften, fordi du først skulle flytte andre cykler for at få cyklen ud eller ind? Det er, desværre, scenariet hvor jeg bor. Og den primære grund til at min cykel desværre bor på gaden :(

Niels Philbert 30. september 2016 Reply

Det er bestemt en udfordring, hvis der er pres på kælderen Stine. Så kan jeg godt forstå din cykel får lov at hænge ud i gadeplan.

Hvis det er en mulighed, ville jeg prøve at høre bestyrelsen (hvis det er en forening) eller administrator af ejendommen, om ikke det er på tide, at lave en cykeloprydning/-udrydning, hvis det ikke er sket for nylig.

Eller se om der er andre egnede rum, der kunne laves om til cykelparkering, eftersom det tydeligvis er populært :-)

Stine 16. oktober 2016 Reply

Ikke nemt når man selv er “bestyrelsen” ? Vi rydder faktisk op ret tit, men det holder sjældent mere end et par uger af gangen. Men i de uger har min cykel det virkeligt godt ?

Skriv et svar