5 måder at undgå køer på

Køer er irriterende. Det synes jeg i hvert fald, så jeg prøver for så vidt muligt at undgå dem. Her er fem tips til, hvordan du kan være mindre “køkulturel”:

#1 Køb på nettet og få leveret i en pakkeboks
Køb mere ind på nettet, så du ikke skal bruge tid på at finde butikken, vente på en medarbejder og måske finde ud af, at den skål du skal bruge, ikke fås i “funky green”, og du derfor er gået forgæves.

Boost din nethandel ved at oprette dig på pakkeboksen.dk og få dine pakker i en pakkeboks tæt på hvor du bor eller arbejder. Det er smart, asynkront, og du slipper for den lange kø på posthuset/i postbutikken.

Har din foretrukne webshop ikke integreret “send til pakkeboks” endnu (eller alternativet GLS pakkeshop), så skriv til dem, og sig at du savner det.

#2 Køb ind om formiddagen eller aftenen
Tager du i supermarkedet sidst på eftermiddagen, løber du sikkert på én du kender, hvilket kan være hyggeligt nok. Men du render også ind i så godt som alle andre, der stadig køber ind på vej hjem fra arbejde.

Har du mulighed for det, så køb ind om formiddagen, hvor der som regel også er kommet friske varer på hylderne og medarbejderne er mindre overrendte.

Er du udpræget B-menneske, eller er der bare ingen formiddage fri, så forlæng en aftengåtur (med et podcast eller din bedste ven) og sving omkring mælkekøleren.

Husk en rygsæk og/eller et indkøbsnet (stof), så enten helt slipper for at bære varerne i hænderne eller i hvert fald ikke får ødelagt fingrene af et skarpt plastikhåndtag (du slipper også for at bruge trælse penge på (endnu) en splinterny indkøbspose).

#3 Snak om mødekultur og flextid
Tag initiativ til en snak om mødekultur på din arbejdsplads. For hvis I altid lægger interne møder kl. 8 eller 9, så skal I allesammen kæmpe med de andre bilister, busister og cyklister. Der er flere virksomheder, der indfører flextidsordninger – men bliver de faktisk brugt? Og er det velanset at bruge dem, eller hænger “nååh, vi møder nok til direktørtid”-anklagerne ved?

Så mødekultur handler både om hvornår på dagen I lægger jeres møder, og hvornår I møder (og går hjem). Måske ønsker alle en mere fleksibel tilgang, men ingen har bragt det op. Lad det være dig, der tager initiativet!

#4 Vent!
Køer opstår, når mange mennesker vil det samme, på samme tid (og forværres af for få ind-/udgange, dårligt bar-/billetsystem eller for få medarbejdere). Biografen, teatret, koncerter og foredrag er steder, hvor der altid opstår kødannelser.

Når filmen slutter i biografen, så bliv siddende. Nyd rulleteksterne og send lidt respekt til dem, der har skabt filmen. Hvem stod for catering? Og hvem har det sjoveste navn? Du kan også reflektere over, hvad du lige har set. Hvad gjorde mest indtryk?

Samme opskrift gælder i teatret, til en koncert og til foredrag. Når de fleste løber mod udgangen, så vent (medmindre der er ild i noget…men det er en anden situation!).

#5 Bliv i byen
Køer holder til på landet, så bliv i de urbane områder ;-)