Få styr på de halve aftaler

Jeg har for længst accepteret, at computer og telefoner er bedre til at huske, end jeg er. Så jeg er rigtig glad for at have synkroniseret kalender på telefon og mac.

Efter børnesygdommene på iCloud og gCal nu for alvor er luget ud, så stoler jeg på systemet. Og slapper af, for jeg ved, jeg nu ikke længere skal huske på aftaler, tidspunkter, links og aftalte steder. Det er rart!

En ting, der dog altid lander i en gråzone, er halve aftaler.

Den typiske situation er, at jeg lægger op til at ses med en ven eller et møde med cool biz-type, og foreslår et tidspunkt. Svartiden kan så godt være halve eller hele dage (hvilket jeg selvfølgelig slet ikke tager personligt!), så imens personen i den anden ende får tænkt over invitationen, kan jeg nå at blive inviteret til et hemmeligt VIP-arrangement med Frederik Fetterlein, der er sat til at foregå på samme tidspunkt, som jeg har foreslået min ven/cool biz-type.

For at undgå, at jeg (uvidende) booker VIP-eventet oveni det foreslåede tidspunkt, gør jeg sådan her:

image

Altså skriver jeg aftalen ind, som var den mejslet i sten, men sætter et spørgsmålstegn foran. Så er det nemt at spotte en halv aftale – og jeg kan med det samme ringe til Fetterlein og spørge, om ikke vi kan flytte VIP-arrangementet til torsdagen efter.

Det er også en god reminder til at få fulgt op på en invitation, som jeg tilsyneladende ikke har fået svar på (Helle; ring lige!)