Gå baglæns og nå frem til din drøm

baglaens-til-din-droem

Jeg har drømme, og det håber jeg også, du har. Jeg håber også, at du hver dag gør noget, for at komme en lille smule tættere på at realisere en eller flere af dine drømme.

Drømme er kendetegnet ved at være noget, der ikke umiddelbart er opnåeligt; det er derfor vi kalder dem drømme. Det er ikke noget, vi bare lige kan gøre.

Når noget virker uopnåeligt, er det nemt at slå det hen og konkludere, at det derfor ikke er værd at forfølge; det kommer jo aldrig til at lykkes. Det er en forståelig reaktion – og ærgeligt. For det gør, at mange slet ikke prøver.

Og drømmen forsvinder jo ikke bare.

Når du først har fået en drøm, så sidder den i dig. Du kan øve dig i at slå den hen og prøve at glemme den. Men en rigtig drøm går ikke væk.

Regn baglæns

I stedet for at give op, så brug energien på at kigge nærmere på drømmen; find essensen og regn baglæns til i dag, så det bliver nemmere at se, hvad du kan gøre i morgen, for at komme et skridt nærmere:

Jeg har for eksempel en drøm om at køre en professionel rallybil. Jeg har ingen forudsætninger for at køre rally, kender ingen, der gør det, og har ikke penge til at starte et rallyhold. Men det afholder ikke drømmen fra at være der.

Så jeg regner baglæns: Steppet inden at sidde i en fuldblods rallybil selv, må være, at der sidder en professionel rallykører og instruerer mig. Stadiet før dét, at jeg sidder med i en toptrimmet rallybil, der bliver kørt af en erfaren rallykører. Inden dét, at jeg sidder med i en mere almindelig hurtig bil. Og før dét, at jeg kører en bil, der er bygget for et mere jordnært budget osv.

Således, er jeg nu nået frem til, at jeg skal begynde at køre mere gokart, for at få trænet de basale kørefærdigheder – og dernæst deltage i en prøvedag til Folkeræs i Næstved.

Det er ikke drømmen, det er klart. Men det er helt konkrete ting, der er indenfor rækkevidde, og som bringer mig tættere på at realisere drømmen.

Så hvis du vil frem, så prøv at gå baglæns.