Har du en badesang?

Ved du, hvor længe du bader? Hvis du er helt fremme på teknologibeatet, ved du, hvor mange skridt du går om dagen, hvor høj din puls er, når du dyrker sport, og hvor uroligt du sover om natten. Men hvor længe bader du?

Det kan måske synes som en umulig opgave at finde ud af, eftersom der endnu ikke er et device på markedet, der måler det…men frygt ej; der er to nemme metoder – en kedelig og en sjov.

Den kedelige er at tage tid med et stopur. Start når du tager badehætten på. Stop, når du har tørret dig nok til at vandet ikke afliver uret. Aflæs resultatet. Easy – og båååring.

Den sjove

Jeg hører musik, når jeg er i bad. Og jeg var begyndt at lægge mærke til, at der godt kunne gå to-tre-fire sange, før jeg tog mig sammen til at slukke og komme videre med mit liv. Det var nemt lige at sige én sang mere, så stopper jeg… – og badet er også et rigtig godt lille frirum, hvor mange idéer opstår (det kender du helt sikkert).

I forbindelse med mit selvmåleri omkring elforbrug, daglige skridt, puls osv., er der gået sport i at finde steder, hvor jeg kan få reelle data om mit forbrug, og på baggrund af indsigten beslutte, om der skal optimeres.

Så da jeg blev bevidst om badelængden, var det klart, at jeg godt kunne skære ned og dermed spare vand. Vandbesparelse er jo en nobrainer både økonomisk og miljømæssigt.

Så i sidste uge, udvalgte jeg denne sang som min badesang:

Den udmærker sig først og fremmest ved at være en sød sang, der giver gode vibes. Og så har den et fint break ved 3.30. Når breaket kom, vidste jeg, at jeg var over halvvejs og havde tre minutter tilbage at bade i (hvis jeg ville). Jeg skulle have sluttet badet inden sangen var slut – altså inden 6.39, hvilket break nummer to ved 5.49 hjalp med at minde om.

Lykkedes det, ville jeg reducere mit bad med minimum 3,5 minut. Det er mere end 30 % – og det betyder dermed også en besparelse på 30 % på vandmåleren. Bum!

Succes!

Det lykkedes, og faktisk så godt, at jeg i denne uge bader til denne sang:

Endnu et lækkert track, der sikrer den gode badestemning, og samtidig er halvandet minut kortere end Skogsrå-nummeret fra sidste uge. Breaket, der minder om, at jeg skal stoppe med at nulre med min shampoohanekam ligger lige før 3 minutter.

Indtil nu går det altså fremragende, og jeg har reduceret mit (bade)vandforbrug med mere end 50 % – uden at det er en træls pligt. Og det har taget under en uge at komme hertil!

Næste uges sang er allerede valgt – og jeg går nu efter at komme under 4 minutter!