Lader du også dine breve ligge i postkassen?

mailboxes.jpg

Jeg er lige kommet hjem fra en uge væk fra min postkasse, og der lå ikke et eneste brev. Til gengæld er der tikket hundredevis af emails ind i min indbakke i løbet af de sidste syv dage.

Det fik mig til at tænke over, hvordan emailindbakken af en eller anden grund bliver betragtet helt anderledes end indbakken for fysiske breve; postkassen.

Jeg kender ingen, der bruger postkassen til at opbevare breve og aviser i. Men utrolig mange, der bruger emailindbakken som arkiv for emails.

Og så kan jeg godt forstå, der er mange, der mister overblikket over indbakken.

Derfor skal du tømme din indbakke

Prøv at forestille dig, at du fik 10-20 breve hver dag, læste og smed halvdelen ud, og lod resten ligge i postkassen. Nogle, fordi du ville gemme informationen. Andre, fordi det er noget, du lige skal gøre noget ved senere.

Næste dag 20 nye breve. 10 bliver læst og/eller ryger ud. Resten gemmer du.

Efter et par uger, er der vist ingen tvivl om, at postkassen ville være fyldt og det vil være umuligt at holde styr på, hvad der skulle gøres noget ved, hvornår.

Men det er sådan, mange bruger indbakken.

Gem endelig – men ikke i indbakken

Jeg forstår udemærket ønsket om at gemme emails. Jeg gemmer selv langt de fleste, men i en mappe ved navn “arkiv”. Min indbakke vil jeg gerne have tom hver dag; ligesom min postkasse (som jeg dog efterhånden kun tjekker ugentligt).

Forskellen mellem postkassen og emailindbakken er, at den digitale ikke bliver fyldt på en håndgribelig måde, som en postkasse gør. På et tidspunkt er en postkasse bare proppet.

Det bliver en digital indbakke også, men det opleves ikke på samme måde. Computeren bliver ikke tungere af, om der er fem eller 50.000 emails i indbakken. Men overblikket lider.

Så hvis du bruger din indbakke som gemmested, så følg med over de næste par uger, hvor jeg beskriver, hvordan jeg håndterer mine emails, så jeg kommer i nul hver dag, hvad jeg gør med opgaver, jeg skal følge op på senere og andre små tips og tricks.