Min foretrukne podcast app

pocket-casts-podcasting-app

Jeg har tidligere skrevet om, hvorfor jeg foretrækker podcasts frem for fx TV. Denne gang, vil jeg beskrive, hvorfor jeg er vild med Pocket Casts og har gjort det til min foretrukne app.

Da jeg startede med at lytte til podcasts, brugte jeg den indbyggede podcasting app på min iPhone. Den er fin til at finde ud af, om det med podcasts er noget.

Efter at have prøvet mere end ti forskellige applikationer er konklusionen dog, at en betalingssapp giver flere muligheder og en langt bedre oplevelse.

Jeg synes bedst om Pocket Casts (koster ca. 30,-), da den har en mængde funktioner, som jeg synes skaber værdi:

Forskellig hastighed per podcast

De fleste podcasting apps giver mulighed for at ændre på tempoet i afspilningen. Altså kan jeg vælge at afspille hurtigere eller langsommere end normal hastighed (1.0x).

Pocket Casts giver mig både mulighed for at ændre afspilningshastighed med 0.1x interval, og endnu bedre; jeg kan sætte afspilningshastigheden per podcast. Det er værdifuldt, da jeg hører nogle podcasts i 1.7x hastighed, hvor andre kan jeg høre i 2.5x. Det husker app’en for hvert podcast. Smart.

Synkronisering på tværs

Pocket Casts giver mulighed for at jeg kan synkronisere hvilke podcasts jeg lytter til, hvilke episoder jeg har hørt og hvor langt jeg er i en specifik episode. Det er virkelig lækkert, når man – som jeg – skifter mellem telefon, tablet og computer. Og så er det endda gratis.

Playlister baseret på filtrering

Pocket Casts giver også en mulighed for at definere filtre, der så kan bygge playlister automatisk. Jeg har bygget en playliste med podcasts, der er korte (5-10 minutter), som jeg ofte vælger, når jeg har en kort cykeltur. Så hører jeg en eller to udgaver, og så er jeg fremme. Så skal jeg ikke stoppe midt i en episode, og skal heller ikke vælge og lede hver gang.

Jeg har tidligere anbefalet Stuff You Should Know, hvilket jeg bestemt stadig gør. Jeg vil dog gerne komme med endnu en anbefaling i form af Freakonomics.

Det er klart dét podcast jeg har fulgt længst, og som til stadighed leverer varen. Emnerne er altid en økonomisk (rationel) vinkel på fænomener eller tendenser i verden. Ofte overraskende og ulogiske, indtil journalisten Stephen og økonomen Steven går i dybden med sagen, for at finde ud af, hvad der er op og ned.

Det er lige dele hyggeligt, lærerigt og med et uformelt glimt i øjet.

Hvis du har haft en god oplevelse med podcasts, har et spørgsmål eller kan anbefale en app, så smid endelig en kommentar.